In de paardensport gaat veel geld rond en er zijn verschillende manieren om hiermee te verdienen. Er zijn echter ook financiële risico’s aan verbonden. Dit maakt de sport extra spannend, maar daarom is het ook raadzaam om juiste keuzes te maken in de vorm van deelname aan de sport.

Eigenaar van een renpaard

Een renpaard kopen met een goede stamboom is een grote investering. Bij aanschafprijzen van de duurste renpaarden ter wereld gaat het over miljoenen euro’s. Daarnaast moeten er veel kosten gemaakt worden voor training en onderhoud van het paard. Het prijzengeld van de races kan ook hoog oplopen. Er kan maar één paard per race winnen, dus dit blijft een onzekere factor. De aankoop van een bekend renpaard is dan ook alleen weggelegd voor mensen met veel geld die erg van de paardensport houden. Er zijn echter ook eigenaren van renpaarden die aandelen van hun paard verkopen om zo de kosten enigszins te dekken.

Werken als Jockey

Jockeys worden over het algemeen niet per maand, maar paar race uitbetaald en het salaris kan erg verschillen afhankelijk van de races waaraan deelgenomen wordt. Bovendien wordt er vaak een deel van het prijzengeld aan de Jockey uitbetaald. Het beroep van Jockey wordt niet vanuit financieel oogpunt gekozen, maar vanuit een enorme passie voor de sport.

Wedden op paardenrennen

Wedden op paarden kan op allerlei manieren en met verschillende bedragen. Mensen die zich echt verdiepen in de sport kunnen hier leuke bedragen mee winnen. Het grote voordeel hiervan is dat je deel kunt nemen aan de sport zonder verdere verantwoordelijkheden te dragen.

Fokken van renpaarden

Het fokken van renpaarden vraagt ook om een grote investering voor de aanschaf van stamboek paarden. De veulens van deze paarden leveren veel geld op, zodat er winst gemaakt wordt. Veel fokkers hebben hengsten die tegen betaling van een aanzienlijk bedrag voor dekking ter beschikking worden gesteld. Als fokker is het van groot belang om naamsbekendheid te krijgen binnen de rensport.